22 Eylül 2010 Çarşamba

Kan Değişikliği ve CHP

     KAN   DEĞİŞİKLİĞİ  ve  CHP
Heyecanlı bir referandumu geride bıraktıktan sonra, sonuçların tartışması içine girdik. EVET %58 HAYIR 42 ve de seçime katılmayan  % 30 a yakın sayıda vatandaş. Anayasa değişikliği paketi kabul edildi. Halkın yarısının kabullenemediği bir değişiklik bu. Bence bu referandumun tek bir mağlubu var,o da Türkiye Cumhuriyeti.Tek galibi de “okyanus ötesinden ahkam kesen HOCA EFENDİ” Referanduma katılan 100 seçmenden  99 tanesinin neden HAYIR veya EVET  dediğini bilmeden sandık başına gittiği bir referandum ile ” Milli Bütünlüğün iktidar eli ile zarar görebilmesi”, ancak bu kadar yapılabilinirdi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin güdümünde, Orta Doğudaki Diktatörlükle yönetilen ve adına Başkanlık sistemi denilen  ülkelere benzer,”DEMOKRASİ UCUBESİ” bir sistemin temelleri atıldı. Yarın Suriye ‘nin  Esad ‘ı ,Mısır’ın Mübarek’i  eski Irak’ın Saddam’ı gibi; bizimde bir devlet başkanımız olacak.Ayrıca tarihin çöplüğüne attığımızı zannettiğimiz SEVR anlaşmasına benzer,Türkiye’yi parçalara ayırmış ve hatta Misak-ı Milli hudutlarımızda da değişiklik yapılmış bir Ortadoğu Devleti olmamız için düğmeye basılmış vaziyette. Ortadoğu ve Türkiyede ki menfaatleri doğrultusunda “ULUSLAR ARASI SERMAYE” var gücü ile Recep Tayyip Erdoğan ‘a destek çıkıyor.
Bütün bu hal ve şartlar dahilinde neler yapmamız gerekiyor?
2011 seçimleri Türkiye Cumhuriyeti için ,”KADER ‘İ TAYİN ETME SEÇİMİDİR” ATATÜRK ‘ün 1 ci eserinin sigortası olan ikinci eseri CHP ’nin, tarihi misyonunu yerine getirme zamanıdır.Bu kötü gidişe dur diyebilecek görünürdeki tek güç sadece ve sadece CUMHURİYET HALK PARTİSİ ‘dir.Bu nedenle Tüm Yurt severler ’in  CHP çatısı altında toplanıp var güçlerinin sonuna kadar mücadele etmeleri gerekmektedir.Küs,Kırgın,atılmış dışlanmış demeden,bu parti için eskiden bu yana emek veren veya vermiş ve de bu parti için emek vermek için partiye üye olmak isteyen herkesin katılacağı bir parti iradesinin yaratılmasına acilen ihtiyaç vardır.
CHP nin  “GENEL BAŞKANLIK” sorunu yoktur. Ama her kademedeki yönetimlerde atalet kazanmış,kanı uyuşmuş,yönetim yapıları hastadır.Partide çok hızlı “KAN DEĞİŞİMİ” ne ihtiyaç vardır.Referandumda başarılarını ispatlamış,il ve ilçe yönetimleri korunarak ,%50 nin altında kalan tüm ilçe ve il yönetimlerinin görevden alınarak,yeni yönetimler atanarak,Üyelikler yenilenerek,çok hızla ilçe ve il seçimleri yapılıp,”YENİDEN YAPILANMA KURULTAYINA” gitme ihtiyacı vardır.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’nun  Genel Başkanlık insiyatif ‘ini kullanarak,partiyi çok hızla kurultaya götürmesinde büyük fayda vardır. Millet Vekilliğinin %10 u  Genel Merkezin atamasına bırakılıp, diğerleri için, parti üyeleri ile yapılacak bir önseçimle tayin, partiyi şaha kaldıracaktır. CHP’nin hedefi tek başına  İktidar olmalıdır. Son referandumda gerçek CHP oyları %25-30 arası gibi görünmektedir. Yapılacak Kurultay ile %5 ve de önseçim ile de %5 oy artması sağlansa alınacak %35-40 oyla CHP tek başına iktidar olabilecektir.
Sayın Deniz Baykal bu gün Türkiye’nin en deneyimli politikacılarından biridir. Hataları ve sevapları ile bir dönemi arkasında bırakmış, saygın bir büyüğümüzdür. Deniz Baykal’ın uyarılarına kulak vererek, parti içindeki ve üst yapıda ki  değişiklik ler’i değerlendirmekte fayda olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Parti içi yeniden yapılanmaya yön verecek tek güç, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gücüdür. Hiç çekinmeden alacağı radikal ve cesur kararlarla, partiyi ve ülkeyi geleceğe omuzlarında tek başına taşıma sorumluluğunda dır.Çok Genel  Başkan’a nasip olmayacak bir kitle desteğine sahiptir.
Bu arada biz parti tabanının çeşitli nedenlerle bir araya gelip, tartışarak doğruları bulma olanaklarını yaratmamız gereklidir. Tanışma ve kaynaşma ihtiyacımız vardır. Yeni yüzleri, taze kanları, gelecek seçimde parlamento ya taşıyabilmemiz için, değişik toplantıları bahane edip bir araya gelmeliyiz.Sodev in 30 Eylülde saat 17.00 de Bilgi üniversitesinde Kokteyl’i vardır. Sarıyerde Parti okulu çalışması başlayacaktır. Bu etkinlikler partide kaynaşma için vesiledir. Ayrı ca,yazı gruplarında içimize yeni katılımcılar alarak grupları canlandırmayı da ihmal etmememiz gerekiyor. Özellikle pratiye yaklaşan  Gençler ve Kadınlara söz hakkı tanıyarak,”KAN DEĞİŞİMİ” nin tüm gereklerini tamamlamaya mecburuz.
Uzun bir yazı ile, siz okuyanlarımı yorduğum için özürüm le  birlikte,sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Dr. Erdem CANKAYA

15 Eylül 2010 Çarşamba

Rakı-Balık-Dostluk

Bu akşam Dostlarla yine rakı içtik
Rakı – Balık günlerimiz Ramazan bitimi ile yine başladı.Dostlarla kendi aramızda pekiştirdiğimiz bu kültürün,keyfine diyecek olmuyor.
RAKI BALIKSIZ,DOST MECLİSİ RAKISIZ OLMUYOR.Hele rakı içme adabını bilen dostlarla yapılan sohbetin zevkine hiç doyum olmuyor. Rakıyı içtikçe beyin biraz daha hızlı çalışıyor,cesaret ve güven artımı sonucu  yapılan içten konuşmalar,samimiyet ve güveni arttırdıkça koyulaşan muhabbettin tadı,damaklarda ayrı,yüreklerde ayrı bir zevk veriyor insana. Ben dostluğu , insanın muhtaç olduğu sevginin kaynağı olarak tanımlarım.Dostluk ancak iyi insanlar arasında gerçekleşebilir. İyilik ve erdemlilik,dostluğun en temel  iki taşıdır.Bir insanın iyi olabilmesi   içinde; doğruluk,dürüstlük,hakseverlik,ve cömertlik yolunu seçmesi  gereklidir. Dostluğu hem doğuran hem de sürdüren erdemdir. Katıksız iyilik, erdemli kişide bulunur. Dostluk sürekliliği getirir. Süreklilik niteliği nin olamadığı yerde, dostluğun  sözü edilemez.Sürekliliği de ancak erdemlilik sağlayabileceğine  göre, bu nitelik  iyiliğe sıkıca  bağlıdır.Bu akşam 19 kişi bir arada idik.Aralarında 43 yıla ulaşan dostluğumuzun olduğu 3 dava arkadaşımda  vardı.Sağlık nedenlerimden dolayı,36 yıllık hayat arkadaşım,gece dışarıda olduğum zamanlar hep  bir tedirgindir.Ama rakı – balık toplantılarımızın bir kaçına katıldıktan sonra,içi rahat.Bu akşam ayın ikinci salısı dediğim zaman bana aynen şunu söylüyor “Gitmenden mutluluk duyuyorum,şuna inanıyorumki ayda 1 gece katıldığın o toplantı senin ömrüne en az 1 ay katıyor.” Toplam 8 toplantı yaptık,hanımın hesabı ile 8 ay ömrüm uzadı.
Bu akşamki toplantımızda gündemimiz : “12 Eylül Referandumunun sonuçlarının değerlendirmesi idi” Bazı konularda farklı düşünce ve yorumlarımız olsada,Genelde SOL görüşümüz nedeni ile bir çok ortak noktada buluştuk.Ama 19 kişininde  en ortak görüşü,yaklaşan erken seçimler nedeni ile ,referandumda başarısız olan il ve ilçelerde acilen kan değişikliği yapılması idi. Ben bu yazımda detaylara girmeyeceğim. Zira  Sevgili Mehmet Yıldırım arkadaşımız, konuşmaların özetini ve yorumunu yapacak. Önümüzdeki  toplantı 12 Ekim Salı günü akşam 19.30 da. Gündemimizde “ CHP de yeniden yapılanmada partiye nasıl katkıda bulunabiliriz “olacak. Her arkadaşın mutlaka 5 dakika konuşmasını arzuluyoruz. Fakat küçük özet olmadan irticalen yaptığımız  konuşmalar ister istemez uzuyor. Örneğin ben bu akşam 15 dakika konuşmuşum.Mehmet’ten 2 defa ikaz aldım. İkazlar olmasa belki bir o kadar bir süre daha konuşabilirdim. Söz gelmişken uzun konuşmamdan dolayı dostlarımdan özür dilerim. Yazımın sonunda Toplantıya katılan arkadaşların mail ve telefon numaralarını vedeeee
Çektiğim fotoğrafları ilave ediyorum.Gelecek  toplantı için davetimi şu dizlerle bitiriyorum “MESCİTTE RİYAPİŞELER (ikiyüzlü insanlar) KO ETSİNLER RİYAYI ;MEYHANEYE  GELKİ NE RİYA VAR NE MÜRAİ” (dalkavuk-yağcı)
Sağlıklı ve Mutlu Günler diliyorum.
Dr.Erdem Cankaya
Toplantıya katılanlar :
1-MUHİTTİN TEKMAN          mtekman@teknikyayincilik.com     0542 695 70 21
2-CEMAL TÜRKOĞLU                                                             0555 252 10 20
3-MEHMET YILDIRIM          yildirimm20@hotmail.com           0532 415 82 35
4-AYHAN BAHA TUĞSUZ     abtugsuz@gmail.com                  0533 743 44 68
5-AYDIN TÜRKMEN             raturkmen@hotmail.com             0532 334 8069
6-UFUK ÖZDAĞ                34ozdag35@gmail.com                            0532 218 32 97
7-ŞADİ YÜKSEL                sadiyuksel@hotmail.com                 0542 414 78 28
8-ERDEM CANKAYA          drecankaya@gmail.com                   0532 331 34 62
9-YAŞAR HANGÜN        yasar-hangun@hotmail.com                 0542 277 12 71
10-FİKRET ÇAKIR                   fikret.cakir@astertek.com.tr            0532 215 38 17
11-SEMİH ERYILDIZ      semih.eryildiz@gmail.com                  0505 775 49 61
12-OSMAN SERTBAŞ    osmansertbas@hotmail.com                0532 251 18 25
13-CAFER YEŞİL            yesil62@hotmail.com                         0532 426 41 36
14-KAMİL İNAN                                                                    0532 364 34 90
15-BARBOROS YARKIN                                                          0532 285 69 51
16-M.CEMAL BEŞKARDEŞ  mcemal@beskardes.com                 0532 316 74 55
17-CEM TÜZÜN
18-HÜSNÜ OKÇUOĞLU                                                          0532 316 74 55
19-VEHBİ KOÇ               kocuvehbikoc@gmail.com                    0542 342 50 74

11 Eylül 2010 Cumartesi

BİR İMBAT Kİ

Egemin kokusu sinmiş,

Buram buram Ege kokuyor;

Bu referandum.

Ankara platosuna kadar yayılmış,

Amanoslarda dahi çiçekler

Egedeki gibi kokuyor.

Istırancalardan Artvine ulaşan bir rüzgar

Hayır diye serinletiyor.

Kulakları sağır edecek gümbürtüde

Efelerin diz vurması,

Üzümünü kesen köylüm,

Dükkanını besmeleyle açan esnafım,

Tütün kıran sarı benizli kızlarım,

Çukurovada pamuk toplarken

Türkü çağıran yoldaşlarım,

Aydınlık yüzlü gençlerim,

Hayır kokuyor estirdiğiniz rüzgarlar,

Sema nın ritmine kaptırmış erenler

Sazlarının tellerine vurdukça vuruyor,

Ege den zeybeklerin dansından

Esen rüzgar;

Dalga dalga Türkiyeyi sarıyor.

Dr.Erdem Cankaya Ataköy – 11.09.2010

10 Eylül 2010 Cuma

AKP NİN MUHTEŞEM HİZMETİ

AKP NİN MUHTEŞEM HİZMETİ
         Bu akşam saat 20.30 civarında ev telefonımuz çaldı.Telfonda çok nazik konuşan bir hanımefendi vardı.
SES :- Merhaba efendim ben AKPARTİ Bakırköy ilçe teşkilatından arıyorum

BEN :- Buyrun hanımefendi

SES :- Ben ilçe teşkilatının engelliler komisyonu başkanıyım.Eşiniz engelli olduğu için,referandum günü size yardımcı olmak istiyoruz.

BEN :- Teşekkür ederim hanımefendi,eşim benim koluma girerek bastonu ile sandık başına gidebilir.

SES :- Arzu ederseniz özel araç veya Ambulans göndereliriz,    görevlilerimiz size ve eşinize yardımcı olabilirler.

BEN :- Teşekkür ederim

SES :- Başka nasıl yardımcı olabilirim ?

BEN :- HAYIR OYLARINI ÇOĞALTARAK

SES :- Ama biz EVET için çalışıyoruz.

BEN :- Ama biz HAYIR kullanacağız.


Karşılıklı gülüşmeler


SES :- Hayırlı bayramlar,oyunuzda hayırlı olacakmış ama

BEN :- Sizede HAYIRLI BAYRAMLAR ve HAYIRLI referandumlar dilerim

 
Kavgacı Başbakanın kendi teşkilatının hanımlarından çok öğrenecekleri var anlaşılan



Dr.Erdem CANKAYA



7 Eylül 2010 Salı

KIZLARIM

Benim Canım Kızlarım


Güzel günler geçirdik sizlerle kızlarım.

Gün oldu küstük, gün oldu barıştık.

Beşikte salladığım günden,

Gelinliğinize kırmızı kuşağı bağlayana dek

Güzel günler geçirdik sizlerle kızlarım.



Siz beni anlayana kadar,
Ben baba olmayı öğrendim.
Sonra arkadaş oldum sizlerle,
Akıl verirken akıl alır oldum,

Koltukaltlarınızdan tutup İlk adımlarınızı attırdığımdan bu yana

Çok zaman geçti kızlarım.


Sevdalarınızı gözledim,

Parıltılı gözlerinizi gözlerimden kaçırdığınız zamanlar,

Bana söylemekten çekindiğiniz,

Yaralanmış sevdalı yüreklerinizi,

Acılarınızı,

Sessizce yaşadım çaresiz



Paylaşıp ,küçültüp katlanabildiğimiz

Dertlerimizle,

Paylaşamadığımız gönül yaralarımızı,

Bazen yalnız göğüslediğimiz

O dayanılmaz sıkıntılarımızı,

Paylaşarak bir şenliğe çevirdiğimiz

Sevinçlerimizi,bazen bir arada

Bazen sılada ama hep ayni gönülde

Yaşadık biz.



Sizleri çok sevdim kızlarım.

En kızdığım anda da sevdim

En öğündüğüm andada,

Görünmeyen yorgun kanatlarımın,

Koruyucu kalkan olmaktan çıktığı,

Yolumun sonuna geldiğim yaşlarda

Sizlere sahip olmaktan

Gurur duydum kızlarım.



Sizler Canlarımdınız,

Sizler sevdalarımdınız

Irakta olduğunuzda hasretim,

Yanımdayken neşem oldunuz.


İyilik haberlerinizi,

Sevda türküleri gibi hissettim

Sıkıntılarınızda çaresizliğimin

Karanlığını yaşadım.



Benim canım kızlarım