15 Ekim 2010 Cuma

Eski hamam eski tas

Eski hamam eski tas

Uluslar arası emperyalist güçlerin,50-100 yıllık planlarını uyguladığı ve adım adım,geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerin insanlarının köleleştirildiği bir dönemde yaşamanın getirdiği toplumsal bunalım, hepimizi etkilemiş vaziyette.Jeo-Politik ve demografik yapısı ile, emperyalizm canavarının ağzını en fazla sulandıran ülkede herhalde TÜRKİYE.
70 yıldır dengesini hep kendi aleyhinde bozan bir devlet oldu Cumhuriyetimiz.
2 ci cihan savaşı sonrası, Sovyetler korkusunun ,Amerika nın kucağına ittiği bir ülke.İsmet paşa zamanında başlayıp,günümüze kadar devam eden; batıya karşı duyulan hayranlık ve çekingenlik,korkular ve hezeyanlar veya kişisel çıkarlar nedeni ile tek yönlü verilen tavizler,Ulusal Kurtuluş savaşında temelleri atılan “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” yi bu gün tam bağımlı Türkiye haline getirmiştir.1946 da Sözüm ona demokrasiye geçilen ülkemizde, gerçek Demokrasinin kırıntıları ile uğraşarak,sanki gizli bir güç tarafından teokratik bir yapıya doğru ağır ağır sürüklendik.Devamlı demokrasi söylemleri ile ,gücü zayıflatılan Ulus devlet,Cemaatlerin yönettiği,güçsüz bir devlet haline girdi.Cumhuriyetin başlangıcında alev alev ülkeyi saran aydınlanma ateşi,Harf inkilabı ile güçlendirilen eğitim seferberliği,bir süre sonra sonra dogmaların öğretildiği İmam hatip okullarına dönüştü.

29 Ekim günü, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek protokole katılıp katılmama gibi, polemiklerin yaşanması, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’ NE yakışmayan bir davranış şekli.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nu ,yıpratmak için her türlü bahaneyi enstürüman olarak kullanmaya çalışan hırslı politikacıların, acaba Kemal beyin başını yemek için gösterdikleri çaba ile, CHP nin ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini ateşe attıklarını farkedemiyecek kadarmı gözlerini hırs mı bürümüş? Bu inatlaşma niye? AKP nin de istediği CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN kendi içinde çelişen bir parti olduğunu, halka göstermek değilmi.
Abdullah Gül’ün karısının başına taktığı bez parçası yüzünden, partide çatırdama görüntüsü vermek, aklı başında hiçbir CHP liye yakışmamaktadır.

12 Ekim Salı günü dostlar toplantısında,CHP nasıl büyür ve seçimlerde nasıl iktidar olur konusunda, yapılan beyin jimnastiğinde,yaşamın pratikleri içindeki deneyimimle,partide kan değişiminin gerekliliğine inandığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Yörükler, gücünü yitiren,ot bitiren sığırı keserler. Ağacın meyva vermeyen kuru dallarını kestiğinizde de o ağaç ertesi mevsim güçlenir ve fazla meyva verir. Doğanın kanunları da Siyasette aynen geçerli.
1- Son referandum da başarısız olan teşkilatlar acilen görevden alınmalıdır.
2- Başarılı il ve ilçeler muhafaza edilerek, yeni atanacak ilçelerle birlikte hızla bir üye kaydı yapılarak, partide kan değişimine olanak sağlanmalıdır.
3- Yeni kaydedilen üyelerin parti içi seçimlere katılabilmesi için ilgili tüzük hükümleri işletilmelidir.
4- Yeni üyelerden aidat alınmasının yanı sıra, eski üyelerinde aidatlarını ödeyerek , partili hüviyetlerinin devamı sağlanmalıdır. Aidatlarını ödememiş üyelerin, parti içi seçimlerde seçme seçilme haklarının ,yok kabul edilmesi ,pasif üye durumuna indirgenmesi kanaatimce uygundur.
5-Kurultay yetişmese dahi seçime kadar ,ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla,partiye yeni gelenlerle ivmenin hızlanmasının sağlanacağı,tecrübelerle kanıtlanmış bir gerçektir.
6- Milletvekili adayları örgüt ve genel merkezin müşterek seçimi ile oluşmalıdır. Tüm üyelerin katılımı ile yapılacak mehil yoklaması sonucu ortaya çıkacak listelerden, sıralamaları bozmadan %50 oranında aday 2-4-6-8 vb gibi listede yer almalıdır. Geri kalan %50 adayı Parti meclisi seçmelidir. Parti meclisine ayrılan bu %50 kontenjanın %20 sini Genel başkan kullanmalıdır. Parti meclisine belli bir kota konulmalı,bu sayı parti meclisi üye tam sayısının %50 sini geçmemelidir.

Örgütün tümü ile aday belirleme yarışına girmesi, örgütü canlandıracak,ve seçimlerde tempolu bir çalışmaya neden olacağı inancındayım.
Partinin kapılarının partiye gönül verenlere açılmadığı, örgütün aday belirlemede söz hakkı olmadığı bir seçimde , “ESKİ TAS ESKİ HAMAM “ usulü gidebilecek bir seçimin ,beklide Atatürk ilkelerine gönül vermiş insanların son seçimi olacağı düşüncesi beni ürkütüyor.AKP nin 3.cü dönem iktidarı gerçekleşirse ,Türkiye Cumhuriyetinin akibetini düşünmek dahi istemiyorum.
Saygı ve sevgilerimle esen kalın.

Dr.Erdem CANKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder