8 Ekim 2010 Cuma

mUSTAFA mUTLUNUN 9 EKİMDE VATAN GAZETESİNDEKİ YAZISINA ATFEN

Saygıdeğer arkadaşlarım,

Mustafa Mutlu severek okuduğum bir yazarımız.Ama ben bu yazısına hiç katılmıyorum.Geriye dönüp CHP nin geçmişine baktıkça almamız gelen dersler var.
1970 öncesi  Rahmetli İsmet İnönü “ORTANIN SOLU” dediğinde ortalık toz duman olmuştu. Ecevit’  e karşı olan parti içi   STATİKOCULAR ,CHP den koparak
kurdukları  “GÜVEN PARTİSİ”  ile  daha sonra Demirel’in kuyruğuna takılmışlardı.
“TOPRAK İŞLEYENİN,SU KULLANANIN” ,”HALK İÇİN HALKLA BERABER HAKÇA BİR DÜZEN” diyen Bülent Ecevit Yıllar sonra CHP yi İktidara taşımıştı.Halk kahramanı olarak dağa taşa ismini “KARAOĞLAN” olarak yazdıran Ecevit yıllar sonra dahi o sevgi sayesinde 1999 seçimlerinde partisi DSP yi 1.ci parti yapmıştı.Halka tepeden bakan, “Türban” konusunu yıllarca belli bir kesime öcü gibi gösterip,yarattıkları korku imparatorluğu ile Statükocu bir parti yaptıkları CHP de sandalyelerini koruyanlar,bir umudu söndürme gayreti içindeler.Sorarım  iktidar olmak ve Atatürk devrimlerini kollamak için  ,tepeden baktığınız ,hor gördüğünüz,%60 aptaldır dediğiniz halkın oyuna ihtiyacınız yokmu?
Sayın Kılıçdaroğlu doğru yoldadır.Kılıçtaroğlu halkın büyük bir kesimini karşısına alarak ,iktidar olunamayacağını kavramış ,”GERÇEK SOL SÖYLEMLERİ” söyliyebilen ve Partiyi iktidara taşıyacak bir “UMUT “ tur.Halkın değerlerini öcü gibi görenler,halka tepeden bakanlar,başları sıkıştıkça demokrasiden bahsedip “ASKERDEN MEDET UMANLAR”  korkmayın.Bu devletin temel ilkeleri ebediyete kadar yaşasın istiyorsanız,devletin temeline dinamit koyan AKP iktidarından kurtulmanın tek yolu KILIÇDAROĞLU etrafında kilitlenerek zorlukları aşabilmektir. Birilerinin sandalyelerini korumak için parti içi acımasız muhalifet girişimi ve Kılıçdaroğluna linç girişiminda bulunanlar işledikleri hatanın vebalini  hiçbir şekilde ödiyemezler. 
Sevgili Mehmet Yıldırımın önerilerine aynen katılıyorum. Parti kurullarına danışmadan  parti politikalarına yön vermemek lazım.Ama şu anda Kemal Kılıçdaroğlunun altındaki yapı, Sayın Deniz Baykal'ın bıraktığı Statükocu yapı değilmi.Abant toplantısı için Sayın Kılıçdaroğlunu eleştirmek ve AKP taklitçiliği ile suçlamakla,bazı partili arkadaşlarımızın nereye varmak istediğini, düşünmek dahi bana acı veriyor. Sayın Genel Başkanı kuşatarak ,mevcut düzeni devam ettirmek isteyenlere ,istedikleri pirimi vermiyelim. GENEL BAŞKANA SAHİP ÇIKALIM. Daha önceki bir yazımda  belirttğim gibi,CHP nin kapıları açılarak yeni kayıtlarla yeni seçimlerle ,kandeğişimi yaparak,çalışmayan il,ilçe ve üst yöneticeleri değiştirip,sağlıklı bir sol zeminde  iktidara yürümemiz  zorunluluk olmuştur.Sayın Kılıçdaroğlu ne yaptığını bilen  bir kişidir.Mütevazi  kişiliği onun zaafı değil partilelerine olan saygısıdır.Ama onu kuşatmaya çalışan kesimlere seyirci kalır,görev almak için savsaklanırsak,bir süre sonra iş işten geçer.
SAYGILARIMLA

Dr.Erdem Cankaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder